ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήττει την Κρήτη η «Ωκεανίς»

22:32 - 25 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Πλήττει την Κρήτη η «Ωκεανίς»
Στην Κρήτη εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ωκεανίς».

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν το νομό Χανίων, όπου μόνο στο οροπέδιο Ασκύφου έως το απόγευμα, σύμφωνα με τους τοπικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καταγράφηκαν 309 χιλιοστά βροχής.

 

Στην Ασή Γωνιά καταγράφηκαν σήμερα 300 χιλιοστά βροχής, στον Σέμπρωνα 262, στις Βρύσες 153, στους Αγίους Πάντες 127, στο Έλος 123, στο φράγμα ποταμών Ρεθύμνου 116 και στον Αλικιανό Χανίων 100 χιλοστά, ενώ η βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων συνεχίζεται.

 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18.00) η πυροσβεστική σε όλη τη χώρα δέχθηκε 59 κλήσεις για κοπές δέντρων, 36 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων και 46 κλήσεις για άντληση υδάτων. Από αυτές οι 24 για κοπές δέντρων, οι τρεις για αφαίρεση αντικειμένων και οι 37 για αντλήσεις αφορούν στην περιφέρεια Κρήτης.

 

Στο νησί μετέβη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κι αναμένονται και μηχανικοί για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας. «Θα διορθωθεί ό,τι ζημιά έχει γίνει» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, που, αντί να προσγειωθεί με το Super Puma στα Χανιά, λόγω κακοκαιρίας προσγειώθηκε στο Ηράκλειο.

 

Mε τον υπουργό και τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστα Πουλάκη, επικοινώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προκειμένου να ενημερωθεί. Ο κ. Παφίλης ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη βελτίωση της «χαοτικής» κατάστασης, έστω και με την αξιοποίηση προσωρινών στρατιωτικών γεφυρών, για την αποκατάσταση της σύνδεσης των περιοχών που έχουν πληγεί.

 

Το μεσημέρι ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση για προβλήματα σε περιοχές της Κρήτης. 

 

Νωρίτερα, η ιστορική γέφυρα του Κερίτη κατέρρευσε προκαλώντας προβλήματα στη μετακίνηση.

 

Άνδρες της ΕΜΑΚ στα Χανιά αναζητούν άνδρα από την περιοχή Κουρνά, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από το πρωί.

 

Συναγερμός στον Πλατανιά

 

Εντολή για εκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά του Δήμου Ρεθύμνου έχει δοθεί από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας. 

Λόγω των σοβαρών ενδείξεων για υπερχείλιση του Πλατανιανού ποταμού, οι αρχές απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο ποτάμι και από σπίτια τα οποία είναι επικίνδυνο να πλημμυρίσουν.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.