ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη

14:11 - 04 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη
Στάση εργασίας από 12-3μμ συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών προκήρυξε για αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία ζητεί:

Άμεση οριστική ρύθμιση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες και ιπλασιασμό του. «Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να επεκταθεί και να διπλασιαστεί» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. «Είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Αύξηση στους μισθούς. «Οι νεοδιόριστοι νοσηλευτές λαμβάνουν 650-740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ τον μήνα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κοντά στον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη» σημειώνει.

Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.

Χορήγηση της διαφοράς επιδόματος ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στον μισθό και τα αναδρομικά. «Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας» υπογραμμίζει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.