ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κομισιόν το θέμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας!

13:00 - 08 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Στην Κομισιόν το θέμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας!
Το «μυστήριο» που καλύπτει, την προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, αναθέτει στην Κομισιόν να ξεδιαλύνει, με γραπτή της ερώτηση, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Όπως υπογραμμίζει στην ερώτηση της, η ελληνίδα ευρωβουλευτής, στο αεροπλάνο επέβαινε, σύμφωνα με την επιβεβαίωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο.

Μάλιστα, αν και η επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους της στάσης ήταν ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους, η στάση κράτησε τέσσερις ώρες και στο πλαίσιο αυτής υπήρχε αποβίβαση του επιβαίνοντος Υπουργού Εξωτερικών και διαμονή του στους χώρους VIP του αεροδρομίου, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τους επιτετραμμένους της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Στην ίδια ερώτηση τονίζεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να δώσουν άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, καθώς και ότι υπάρχουν καταγγελίες από βουλευτές της αντιπολίτευσης στην αναγνωρισμένη από την ΕΕ Εθνοσυνέλευση της χώρας, ότι η κυβέρνηση Μαδούρο χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος για να βγάλει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων.

Με την ερώτηση καλείται η Κομισιόν και συγκεκριμένα η Υπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, να απαντήσει στο κατά πόσον είναι συμβατή με   τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, η στάθμευση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας σε αεροδρόμιο της ΕΕ και η δυνατότητα συναντήσεων των επιβατών του με εκπροσώπους της Βενεζουέλας σε χώρα μέλος της ΕΕ.

Καλείται δε και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ απαντήσει, στο κατά πόσον συνάδει με τις αποφάσεις του για διαμεσολάβηση, προκειμένου να διεξαχθούν ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές στη Βενεζουέλα, το εν λόγω περιστατικό.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.