ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νικητής με ρεκόρ στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

15:32 - 17 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Νικητής με ρεκόρ στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Η πόλη της Αθήνας γέμισε από νωρίς το πρωί με χιλιάδες δρομείς που επέλεξαν και φέτος να πάρουν θέση εκκίνησης σε έναν αγώνα - γιορτή για την πόλη. Ο 8ος Ημιμαραθώνιος χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή, αλλά και ένα σπουδαίο ρεκόρ που σημείωσε ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Ο αθλητής του Πανελληνίου τερμάτισε σε 1 ώρα 08.04, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων αφού βελτιώνει το 1.08.30 του Κώστα Γκελαούζου από το 2018. Ο δεύτερος στον Μαραθώνιο Αθήνας του 2018 πέτυχε την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση και παράλληλα επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική κατάστασή του, ενόψει των αγώνων Μαραθωνίου που ακολουθούν.

Ο Καραΐσκος οδήγησε την κούρσα παρέα με τον έμπειρο Θοδωρή Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου), ο οποίος κυνήγησε σε όλη τη διαδρομή τη νίκη, ωστόσο τερμάτισε δεύτερος με 1 ώρα 08.30, όσο και το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής. Η τριάδα των ανδρών έκλεισε με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη (ΓΑΣ Ιλισός), ο οποίος έκανε πολύ καλό αγώνα και με 1 ώρα 08.38.

Στις Γυναίκες, την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση πέτυχε η Στεφανία Λεοντιάδου, μία από τις πιο έμπειρες και σταθερές αθλήτριες των τελευταίων ετών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου διένυσε την απόσταση σε 1.20.43 και άφησε στη δεύτερη θέση την Πολωνή Ναταλία Μιερζλίκιν με 1.22.01 και στην τρίτη η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού) με 1.22.18.

Ο Χρήστος Παπούλιας ήταν ο νικητής στο δημοφιλέστερο αγώνισμα του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, τον αγώνα των 5 χλμ., ο οποίος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής φέτος, ενώ στις Γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε ένα κορίτσι, η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη.

Περισσότεροι από 11.000 δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα δίνοντας ξεχωριστό χρώμα και ρυθμό στην ανοιξιάτικη Αθήνα, σε ένα δρώμενο που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

Ο Χρήστος Παπούλιας έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού σε 16.03 λεπτά, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καρούτζος με χρόνο 16.12 και τρίτος ήταν ο Κωνσταντίνος Πούλιος με 16.40.

Η 14χρονη αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη, η οποία πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερη στα 3χλμ., κατάκτησε τη νίκη στις Γυναίκες με χρόνο 18.45 λεπτά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση με χρόνο 19.16, ενώ τρίτη κατετάγη η Μπάλλα Ντενίσα με 19.28.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.