ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Λυμπερόπουλου στον Μητσοτάκη για την Uber

22:29 - 23 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Επίθεση Λυμπερόπουλου στον Μητσοτάκη για την Uber
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του για την Uber εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, Θύμιος Λυμπερόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ αποδέχεται μόνο εταιρείες με αδειοδοτημένα ταξί, συνεπώς όχι την Uber.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κύριος Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροί του Γεωργιάδης και Χατζηδάκης και οι τομεάρχες και σύμβουλοι όλων αυτών, έστησαν το αφήγημα πως η φωνή του Θύμιου Λυμπερόπουλου είναι μία φωνή μειοψηφίας αφού τόλμησε να αντισταθεί στα συμφέροντα των εταιριών UBER και ΒΕΑΤ. Παρά την παρότρυνση-υπόδειξη πολλών στελεχών του κόμματος να συζητήσει τα θέματα του ταξί με τα θεσμοθετημένα όργανα του κλάδου, εκείνος το αρνείται πεισματικά. Όπου τον εξυπηρετεί (πότε στο Πέραμα, πότε στη Σάμο κλπ) εμφανίζεται ως guest star και θυμάται ότι σ' αυτή τη χώρα υπάρχουν και ταξί» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Όπως σημειώνει, «σήμερα, από την Κέρκυρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης "η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο". Να του υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία που αγιοποίησε η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κυρανάκης (ποιος μπορεί να ξεχάσει την ξενάγηση των εκπροσώπων της στα γραφεία του κόμματος) σήμερα λειτουργεί στην Ελλάδα μόνο με αδειοδοτημένα ταξί. Και αυτό το πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση. Οπότε, ακόμη κι αν ήθελε (που πολύ αμφιβάλλουμε) να το ρυθμίσει, τον πρόλαβε ο νόμος του Σπίρτζη. Κρατάμε μόνο την παραδοχή ότι η Uber λειτουργούσε εκτός ρυθμιστικού πλαισίου στην προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας ήταν και υπουργός».

Επιπλέον, ο κ. Λυμπερόπουλος στη δήλωσή του θέτει μία σειρά ερωτημάτων προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας του να επισημοποιήσει τις θέσεις του για το ταξί, κάτι που αποφεύγει, όπως λέει, να το πράξει. Επισημαίνει, επίσης, πως όσο τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, «ο κλάδος των ταξί δεν πρόκειται να δείξει καμιά εμπιστοσύνη ούτε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ούτε στα στελέχη της».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 23 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.