ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόρινθος: Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς

12:22 - 26 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Κόρινθος: Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς
Παρά τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό, οι Ρομά έφτασαν μέχρι την είσοδο του δικαστικού μεγάρου και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Πέταξαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε κυνηγητό με αστυνομικούς και κάποιοι ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

 

Από την άλλη, υπήρχαν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Σολωμού Κορινθίας, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του 35χρονου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά.

 

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την επίθεση των Ρομά, οι οποίοι μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ ακόμα επικρατεί ένταση. Στο σημείο σπεύδουν ολοένα και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη.

 

Α. Κούγιας: Πράξη πανικού και απελπισίας

 

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι ο συνήγορος του ιδιοκτήτη σπιτιού, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον επίδοξο ληστή στην Κόρινθο, υπερασπίστηκε την πράξη του πελάτη του.

 

«Αποδεδειγμένα βρέθηκε μαχαίρι, δεν είναι γνωστό αν είχαν άλλα όπλα, οι δράστες που επιτέθηκαν στον πελάτη μου», αναφέρει ο δικηγόρος.

 

Και συνέχισε: «Η απελπισία των ανθρώπων, ειδικά όσων ζουν σε μονοκατοικίες σε απόμερες περιοχές και οι οποίοι έχουν και την υποχρέωση να προστατεύουν τα μέλη της οικογένειάς τους, είναι μεγάλη. Μαζί με τον άνθρωπο αυτό κατοικούσαν στο σπίτι, η γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, σε μία ερημική περιοχή».

 

Για το ότι ο δράστης πήγε και πέταξε το πτώμα σε λατομείο, ο κ. Κούγιας είπε ότι: «Είναι μία πράξη απελπισίας. Μία πράξη πανικού». Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τρεις ώρες πριν οι δράστες, είχαν πάει στο ίδιο σπίτι για να δουν αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα.

«Πρόκειται για μάστιγα της περιοχής, μία εγκληματική ομάδα Ρομά, που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Ασφάλεια Κορίνθου. Δεν έχουν αφήσει σπίτι για σπίτι», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:40 - 26 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.