ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος Σωφρονιστικών: Η ευθύνη στο υπ. Δικαιοσύνης για τον Κορυδαλλό

10:20 - 01 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Πρόεδρος Σωφρονιστικών: Η ευθύνη στο υπ. Δικαιοσύνης για τον Κορυδαλλό
Ευθύνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης επιρρίπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος για την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού μετά και τη δημοσιοποίηση βίντεο από τη δολοφονία Αλβανού κρατουμένου.

«Είναι εικόνες ντροπής, εικόνες φυλακής που ταιριάζει σε χώρες όπως η Βενεζουέλα ή η Βραζιλία και όχι σε μια ευρωπαϊκή φυλακή» τόνισε ο κ. Καρακίτσιος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Επίσης, χαρακτήρισε τον Κορυδαλλό «μητρόπολη των φυλακών καθώς τα προβλήματα που έχει διαχέονται στις φυλακές της χώρας».

«Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο» τόνισε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Ερωτηθείς για την εικόνα των συναδέλφων του να μην κάνουν τίποτα ενώ βλέπουν μπροστά τους κρατούμενους να μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου τον Άλμπερτ Μπάκο ο κ. Καρακίτσιος αρχικά σχολίασε ότι «γεννά ερωτήματα η εικόνα τους στο βίντεο, αλλά αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι δεν λείπουν οι υπάλληλοι αλλά ότι λείπει το κράτος» για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι «οι δύο συνάδελφοι έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο «και 3 και 4 σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βάλει σε κάθε πτέρυγα να μην νομίζει η κυβέρνηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.