ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Πετσίτη:Συνεργασία με Λαυρεντιάδη λίγο πριν τις εκλογές Ιανουαρίου 2015

11:27 - 04 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Υπόθεση Πετσίτη:Συνεργασία με Λαυρεντιάδη λίγο πριν τις εκλογές Ιανουαρίου 2015
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τη σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr, ο κ. Πετσίτης ανέλαβε να εκπροσωπεί φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μόλις έναν μήνα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, για την απομάκρυνση Πετσίτη από το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας πως η υπόθεση Πετσίτη αφορά «συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών».

Μάλιστα, ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε προσπαθήσει να αποκόψει πλήρως την παρουσία Πετσίτη από το μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάστηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν».

Σύμφωνα με έγραφα που παρουσιάζει το newsbomb.gr και έχουν προέλευση τις ελληνικές φορολογικές αρχές, ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται ως φορολογικός αντιπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Σωτηράκη Παναγιώτου και Λάμπρου Πιερή από τις 23 Δεκεμβρίου του 2014, ορίζοντας ως επαγγελματική του έδρα το σπίτι του στην Καισαριανή. 

Οι δύο Κύπριοι δικηγόροι αποτελούσαν συνεργάτες του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα το 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.