ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήθος προσφύγων απέκλεισε το Σταθμό Λαρίσης-Παγώνουν τα δρομολόγια

11:35 - 05 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Πλήθος προσφύγων απέκλεισε το Σταθμό Λαρίσης-Παγώνουν τα δρομολόγια
Πλήθος προσφύγων απέκλεισε τις σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό Λαρίσης. Τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού έχουν σταματήσει.

Οι εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά, επιδιώκουν τη μετάβαση στην Ειδομένη και τα σύνορα, τα οποία νομίζουν ότι έχουν ανοίξει ή πρόκειται να ανοίξουν. Στο σημείο υπάρχει ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, κάποιοι άρχισαν να στήνουν σκηνές. Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους να μεταφερθούν στα σύνορα.

Επίσης έχει ανασταλεί η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «ζητεί την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την κατάσταση αυτή».

Στον σταθμό Λαρίσης μετέβη και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με τη συζήτηση θα βρεθεί λύση» και το θέμα θα λήξει. «Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι συμπατριώτες μας είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι» ανέφερε. «Με αυτό που κάνουν διακινδυνεύουν το μέλλον τους, αυτό προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε» επισήμανε ο κ. Κλάπας για να προσθέσει: «Όσοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό τους οδηγούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους πρέπει να καταλάβουν πως δεν τους οδηγούν πουθενά».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 05 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.