ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένει τεταμένο το κλίμα στα Διαβατά

15:30 - 05 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Παραμένει τεταμένο το κλίμα στα Διαβατά
Αλλεπάλληλα είναι τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά.

Εκατοντάδες πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν στο μπλόκο των αστυνομικών και να δέχονται δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης.

Οι πρόσφυγες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ωστόσο μετά τα δακρυγόνα έβαλαν φωτιά σε ξερά χόρτα κάποιοι από αυτούς και άλλαξαν κατεύθυνση προσπαθώντας τώρα να περάσουν μέσα από τα χωράφια σε επαρχιακούς δρόμους.

Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά που επιχείρησαν να βγουν στη Συμμαχική Οδό για να κατευθυνθούν προς την Ειδομένη. 

Δυνάμεις της αστυνομίας με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά του καταυλισμού στα Διαβατά, ενώ αστυνομεύεται η ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια και δικυκλιστών.

Αφορμή μια δημοσίευση μέσω Facebook

Μια ανώνυμη πληροφορία που διακινήθηκε μέσω facebook κινητοποίησε τους πρόσφυγες την Πέμπτη. Οι εμπνευστές αυτής της κινητοποίησης την ονόμασαν, σύμφωνα με την Καθημερινή, «καραβάνι της ελπίδας» και διατείνονταν πως εάν οι πρόσφυγες μετακινηθούν στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων, αυτά θα ανοίξουν και θα μπορέσουν να περάσουν και να συνεχίσουν προς την Κεντρική Ευρώπη, που είναι συνήθως ο προορισμός τους.

Κινητοποιήσεις και στο σταθμό Λαρίσης

Από το πρωί κινητοποίηση των προσφύγων υπάρχει και στο Σταθμό Λαρίσης, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά, επιδιώκουν τη μετάβαση στην Ειδομένη και τα σύνορα, τα οποία νομίζουν ότι έχουν ανοίξει ή πρόκειται να ανοίξουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.