ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα χρόνου η κλήτευση Πετσίτη στη Βουλή

16:18 - 06 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Θέμα χρόνου η κλήτευση Πετσίτη στη Βουλή
Θέμα χρόνου θεωρείται η κλήτευση του Μανώλη Πετσίτη, όπως και αυτή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεώδορου Κιτσάκου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα που παρουσιάζουν «Τα ΝΕΑ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η στροφή των μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην αρμόδια επιτροπή, όπως καταγράφηκε και με την απόφαση να κληθεί προς κατάθεση η επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Άννα Ζαΐρη, αποτελεί προπομπό των εξελίξεων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά τις μετακινήσεις του στην Κύπρο, ο κ. Πετσίτης ταξίδευε με την Aegean στη business class, μην περνώντας πολλές φορές καν από έλεγχο.

Από την κυπριακή πλευρά, μόλις ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από την Αθήνα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Η Κύπρια εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού, επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ (της κυπριακής Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος) έχει αποστείλει τα στοιχεία για τον Μανώλη Πετσίτη ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται εδώ και 50 ημέρες στο γραφείο της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννας Ζαΐρη-Αρκούλη. Το πώς τα έχει αξιοποιήσει η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι άγνωστο.

Η κ. Ζαΐρη κλήθηκε ήδη να καταθέσει στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η κατάθεση του προϊσταμένου της ίδιας Αρχής ο οποίος προχώρησε σε παραίτηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 06 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.