ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mr Bitcoin: Υπό εξέταση το αίτημα αποφυλάκισής του

11:18 - 11 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Εξετάζεται σήμερα Πέμπτη το αίτημα του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως mr bitcoin, για την αποφυλάκισή του, από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Με ασθενοφόρο και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά ο 39χρονος Ρώσος υπήκοος.

Ο Βίνικ που πραγματοποιούσε απεργία πείνας για πολλές ημέρες κρατείται στις φυλακές 20 μήνες, με βάση τέσσερα διεθνή αιτήματα έκδοσης, δύο από τη Ρωσία, ένα από τις ΗΠΑ και ένα από τη Γαλλία. Φέρεται ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας BCT, μέσω της οποίας γίνονταν συναλλαγές με bitcoin.

Την Πέμπτη αναμένεται η απολογία του ίδιου του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος έχει δηλώσει την επιθυμία του να εκδοθεί στη χώρα του για να έχει μία δίκαιη δίκη με πρόσβαση στα έγγραφα, με μάρτυρες υπεράσπισης, με συνηγόρους, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Δηλώσεις Κωνσταντοπούλου 

Η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι "είναι η πρώτη φορά που ο Βίνικ θα ακουστεί για την ουσία των αιτημάτων του και των δικαιωμάτων του, έπειτα από πάρα πολλούς μήνες και προσωπικά ευελπιστώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτέλους θα αρθεί στο ύψος της και θα προστατεύσει αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος, χωρίς κανένα προηγούμενο, κρατείται 20 μήνες χωρίς να κατηγορείται στην Ελλάδα και χωρίς να έχει δικαστεί και να του έχει επιβληθεί ποινή".

Πρόσθεσε ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ, που έχει δύο ανήλικα παιδιά 7 και 4 ετών και μία σύζυγο που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του θανάτου, δοκιμάζεται, αγωνίζεται σε αυτήν απάνθρωπη συνθήκη. Ελπίζω, ανέφερε, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα απονείμει το δίκαιο και θα επιτρέψει στον Αλεξάντερ επιτέλους να δοκιμάσει την ελευθερία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 11 Απρ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.