ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως προβλέπεται ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

22:56 - 19 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Πως προβλέπεται ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα
Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι μεν βελτιωμένος αλλά και άστατος σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη της μετεωρολόγου, Παναγιώτας Σπηλιωτοπούλου, ο καιρός θα είναι:

Σάββατο

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικές βροχές στη Νότια Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στη Βόρεια Κρήτη και πιθανόν το πρωί στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 19, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 6 έως 15 και στο Νότιο Αιγαίο από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε νοτιοανατολικούς στα 5-6 μποφόρ, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4-5 τοπικά 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5-7, πρόσκαιρα τοπικά και έως 8 μποφόρ στα νοτιοανατολικά.

Στην Αττική αρχικά λίγες νεφώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από το απόγευμα αίθριος, θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά τοπικά αυξημένη, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά, αλλά και ηλιοφάνεια κατά διαστήματα, θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους, με σταδιακή εξασθένηση.

Κυριακή των Βαΐων

Ηλιοφάνεια με διάσπαρτες νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα και από το βράδυ γενικά αίθριος, με εξαίρεση τα δυτικά, όπου θα παραμένει λίγη συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 21, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 5 έως 17 και στο Νότιο Αιγαίο από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 6, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4-5 με εξασθένησης από το απόγευμα και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι, θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι αρχικά βόρειοι έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με εξασθένηση.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα αίθριος, θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι αρχικά μεταβλητοί και από το μεσημέρι νότιοι 3-5 μποφόρ.

Μεγάλη Εβδομάδα

Σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι μεν βελτιωμένος, αλλά ακόμα άστατος στις αρχές και μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της Μεγάλης Εβδομάδας, με λίγες νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά, με τα περισσότερα φαινόμενα τη Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ από τη Μ. Πέμπτη φαίνεται ότι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και από τη Μ. Παρασκευή αναμένεται γενικά καλός.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Μ. Δευτέρας, ενώ οι νοτιάδες στο Ιόνιο τη Μ. Τρίτη θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ, από τη Μ. Πέμπτη όμως αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο από τη Μ. Δευτέρα, φτάνοντας στα μέσα της εβδομάδας και τους 28 βαθμούς Κελσίου στα νοτιοδυτικά και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι και το Σάββατο.

Κυριακή του Πάσχα

Αν και πολύ νωρίς ακόμα, σύμφωνα πάντα με τα τωρινά στοιχεία την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός αναμένεται αρκετά καλός στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με λίγες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, η οποία θα φτάνει τους 25-26 βαθμούς τοπικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.