ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζητήθηκε στο ΚΑΣ το 10όροφο ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη

09:00 - 24 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Συζητήθηκε στο ΚΑΣ το 10όροφο ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη
Η εξέταση από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει την τύχη του δεκαόροφου ξενοδοχείου που έχει κατασκευαστεί επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34, στην περιοχή Μακρυγιάννη, το θέμα του οποίου συζητήθηκε την Τρίτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Το θέμα του ακινήτου (ύψους με την απόληξη κλιμακοστασίου περίπου τα 36 μ.) επανήλθε προς συζήτηση στο ΚΑΣ με αναπομπή τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από καταγγελία για τη νομιμότητα των οικοδομικών αδειών. Όπως ειπώθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση, κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο ξεχωρίζει από τον Ιερό Βράχο (μαζί με το Μουσείο Ακρόπολης) και ότι είναι το πιο ψηλό της περιοχής.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν, εκτός από τον ιδιοκτήτη και τον αρχιτέκτονα του έργου, πολλές δεκάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του επιχειρηματία, ο οποίος διερωτήθηκε αρκετές φορές γιατί το θέμα επανεξετάζεται στο ΚΑΣ, τη στιγμή που όλοι οι έλεγχοι της πολεοδομίας δεν έχουν βρει τίποτα μεμπτό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τελικά, τα μέλη του ΚΑΣ, ύστερα από εκτενή συζήτηση, συμφώνησαν να συνδεθεί το κτίριο με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, ενώ επιφυλάχθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους συνολικά επί του θέματος μετά την εξέτασή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας τη 10η Μαΐου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 24 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.