ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις μετά τον θάνατο εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

11:24 - 29 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις μετά τον θάνατο εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο
Τραγικό εξέλιξη είχε την Κυριακή του Πάσχα το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα. Ο 53χρονος εικονολήπτης, Κώστας Θεοδωρακάκης έχασε τη ζωή του, όταν μία σαΐτα τον χτύπησε στο κεφάλι, τη στιγμή που ο ίδιος κατέγραφε σε βίντεο την αναβίωση του εθίμου.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε επτά συλλήψεις, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος ήταν αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Οι επτά συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σαϊτοπόλεμος διοργανώνεται με ευθύνη της τοπικής αρχής, καθώς η κατασκευή και η χρήση σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων απαγορεύεται από το νόμο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, αλλά και αυτά από κινητά, προκειμένου να εντοπίσουν το μπουλούκι από το οποίο έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη.

Ποιος ήταν ο Κώστας Θεοδωρακάκης 

Η σαΐτα χτύπησε τον Κώστα Θεοδωρακάκη και ο 50χρονος έπεσε στο έδαφος. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο 50χρονος εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν από τους πλέον αγαπητούς εικονολήπτες που είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Δούλευε στην εταιρεία messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα στο ίντερνετ, Palmos Messinia.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 29 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.