ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ:Η δυσλειτουργική ελληνική Δικαιοσύνη καθυστερεί τη δίκη της Χρυσής Αυγής

09:17 - 02 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
WSJ:Η δυσλειτουργική ελληνική Δικαιοσύνη καθυστερεί τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Με δημοσίευμά της η Wall Street Journal αναφέρεται στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «δυσλειτουργικότητα» στο σύστημα της Δικαιοσύνης στη χώρα.

Στο άρθρο της εφημερίδας φιλοξενείται και μία δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος τονίζει ότι τον περασμένο Οκτώβριο «υπήρξε πραγματική προσπάθεια αντιμετώπισης των τεχνικών ζητημάτων».

Το άρθρο συνεχίζει τονίζοντας ότι, έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια και η δίκη παραμένει σε εξέλιξη, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυσλειτουργικότητα του συστήματος Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ακόμη και τώρα που ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι έχουν επιλυθεί προβλήματα όπως η έλλειψη χώρου για τη φιλοξενία της δίκης, αποφάσεις σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή δεν αναμένονται τουλάχιστον πριν περάσει ένας χρόνος.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και η ηγεσία της και αφορούν δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας, κατοχή παράνομων όπλων, ρατσιστική βία, ξέπλυμα χρημάτων και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης καθώς και στο γεγονός ότι η έρευνα σε βάρος της ξεκίνησε (και οδήγησε σε συλλήψεις και στη δίκη που καθυστερεί) μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσα.

Το δημοσίευμα τέλος αναφέρει ότι η καθυστέρηση στη δίκη επιτρέπει ουσιαστικά στη Χρυσή Αυγή να μετέχει σε εκλογές και επισημαίνεται ακόμη πως οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν ποσοστά που τη φέρνουν ακόμη και στην τρίτη θέση μεταξύ των κομμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 02 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.