ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα

10:00 - 16 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα
«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει τη «συμπάθεια και την ανοχή» της Ελλάδας απέναντι στους τρομοκράτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι. Στο ίδιο πλαίσιο, κάνει λόγο για αποφάσεις – «εμπόδιο» της ελληνικής δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Η σχετική ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το OPEN, αναφέρει: «Παρατηρούμε με ανησυχία την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το DHKP/C, το PKK και η FETÖ. Είναι απαράδεκτη η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια της Ελλάδας προς αυτές τις οργανώσεις κατά παράβαση των διεθνών δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (15 Μαΐου) για 9 εκπροσώπους της οργάνωσης DHKP/C, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2017 από την ελληνική αστυνομία έπειτα από ισχυρές ενδείξεις περί απόπειρας δολοφονίας του προέδρου μας και για τους οποίους είχαμε ζητήσει την έκδοσή τους εξαιτίας εκκρεμούς  εντάλματος στην Τουρκία, αποκαλύπτει γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Το DHPK/C συμπεριλαμβάνεται εξάλλου στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. Ως εκ τούτου, αυτή η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου αναστέλλει σαφώς τις όποιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.