ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

14:11 - 28 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ανδρικόπουλος, σύμφωνα με την φωτογραφία του newsit.gr, στέκεται δίπλα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς και άλλα κομματικά στελέχη. 

Η φωτογραφία προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως επεσήμαναν αστυνομικοί όλων των βαθμίδων, «είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του Σώματος εκφράζεται ανοικτά και δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος».  Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν ότι -σύμφωνα με το νόμο- η παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή. 

Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 120/2008 ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύρει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης». 

o arxigos tis elas sti sygkentrwsi tou syriza

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 28 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.