ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκέντρωση καθαριστριών - Ένταση με την αστυνομία

11:50 - 29 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Συγκέντρωση καθαριστριών - Ένταση με την αστυνομία
Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν σήμερα και προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με στελέχη της κυβέρνησης. Τότε προκλήθηκε ένταση με τους διαδηλωτές να δέχονται σπρωξίματα από τους άνδρες της αστυνομίας στην προσπάθειά να τους απωθήσουν.

Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν καρβέλια ψωμί προς την πλευρά των αστυνομικών προκειμένου όπως είπαν, να φτάσουν στον κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθαρίστριες ζητούν την άμεση νομοθετική ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων τους, καθώς, όπως αναφέρουν, «εάν δεν συμβεί αυτό, απολύονται». Οι συμβάσεις εργασίας, προσθέτουν, λήγουν τέλος Αυγούστου και «δεν έγινε παράταση με νομοθετική ρύθμιση, όπως είχαν δεσμευτεί οι υπουργοί Υγείας και ο διαγωνισμός δεν μπορεί να γίνει λόγω της προκήρυξης των εκλογών».

Οι διαδηλωτές έχουν απλώσει ένα πανό με το σύνθημα «η κυβέρνηση των πολλών παίρνει το ψωμί των λίγων καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου». Ακόμη έχουν τοποθετήσει καλάθια με φραντζόλες ψωμί και αφίσες με συνθήματα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον οποίο κατηγορούν για αθέτηση των δεσμεύσεων του για ανανέωση των συμβάσεων στις περίπου 50 καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 29 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.