ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασταθής ο καιρός στο δεύτερο γύρο των εκλογών

11:02 - 02 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Ασταθής ο καιρός στο δεύτερο γύρο των εκλογών
Ασταθής θα είναι ο καιρός την Κυριακή με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι πυκνές.

Βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και πιθανώς το Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, μάλιστα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων παρατηρείται στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία -και δευτερευόντως στο Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από 12 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 30 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 26.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 με 5 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα θα καταστούν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ, και προς το βράδυ βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 25 βαθμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 02 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.