ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καλογήρου εξετάζει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μετά τις αντιδράσεις

12:53 - 06 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Ο Καλογήρου εξετάζει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μετά τις αντιδράσεις
Αλλαγές έρχονται στο νέο ποινικό κώδικα αναφορικά με τη διάταξη που αφορά το βιασμό μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από οργανώσεις και φορείς, όπως η Διεθνής Αμνηστία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα» και πως «διατηρείται κακούργημα». Πρόσθεσε ωστόσο πως σε συνεννόηση με τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών θα υπάρχει νομοτεχνική βελτίωση. Για το θέμα είχαν υπάρξει αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ενστάσεις υπάρχουν για το χρόνο έναρξη ισχύος του νέου Κώδικα με τον Σταύρο Κοντονή, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, να κάνει «δραματική έκκληση να μην βιαστούμε να γίνουν οι αλλαγές μέσα στη δικαστική περίοδο».

Αντίθετα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά να ψηφιστούν και να ισχύσουν άμεσα οι νέοι κώδικες, θέτοντας το ερώτημα πώς θα μπορέσουν οι δικαστές να λειτουργήσουν και να βγάζουν αποφάσεις; "Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα ο ποινικός κώδικας μαζί με τη δημοσίευσή του, την πρώτη Ιουλίου. Πως θα μπορούν οι δικαστές να δικάζουν και να βγάζουν αποφάσεις;" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. 

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας συνεχίζεται χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης -με εξαίρεση το Ποτάμι- και η ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων θα γίνει σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση που στοχεύει στη ψήφιση ρουσφετολογικών διατάξεων. Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αποχώρησαν και από τη σημερινή συνεδρίαση, όπως είχαν πράξει και χθες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 06 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.