ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εξωστρέφεια των ελληνικών αποσταγμάτων στο επίκεντρο ημερίδας

10:03 - 10 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Η εξωστρέφεια των ελληνικών αποσταγμάτων στο επίκεντρο ημερίδας
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών, πραγματοποιεί την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.30 στο ξενοδοχείο Radisson Blue Park Hotel (πρώην Park, Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα).

Πριν από την έναρξη της Γενικής συνέλευσης, προβλέπεται ανοικτή συνεδρίαση – ημερίδα, με θέμα «Ελληνικά Αποστάγματα, Η εξωστρέφεια μονόδρομος για την ανάπτυξη».

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα απευθύνΕΙ χαιρετισμό ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί η δυναμική του κλάδου της ελληνικής ποτοποιίας αποσταγματοποιίας, ο έντονος εξωστρεφής χαρακτήρας του καθώς και τα προϊόντα της ελληνικής παραγωγής. Προϊόντα που στην πλειοψηφία τους είναι αναγνωρισμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (όπως το ούζο, το τσίπουρο/τσικουδιά, η Μαστίχα Χίου, η Τεντούρα, το Κούμ Κουάτ Κερκύρας, το Κίτρο Νάξου), παράγονται με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, έχουν ταυτότητα και είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τόπο καταγωγής τους.  

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εξεταστούν τα εμπόδια, όπως είναι η υπερφορολόγηση και το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών και θα γίνει παρουσίαση της πιλοτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας LOTify: ως μία εύχρηστη και σύγχρονη λύση, που θα μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά και άμεσα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών.

Στην κορυφαία αυτή συνάντηση για τον κλάδο της ελληνικής παραγωγής αλκοολούχων ποτών, θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής αλκοολούχων ποτών από όλη την Ελλάδα, δημοσιογράφοι, ενώ στα πάνελ των συζητήσεων θα συμμετέχουν προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, υπηρεσιακοί παράγοντες (Γενικό Χημείο του Κράτους, Γεν. Γραμ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τελωνεία, Αστυνομία, ΣΔΟΕ του Υπ.Οικονομικών) εκπρόσωποι φορέων χάραξης πολιτικής και think tanks καθώς και παράγοντες της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.