ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

20:02 - 21 Ιουν 2019 | Aγορές
Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Μικτές κινήσεις για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην επίθεση που φέρεται να σχεδίαζε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Μέση Ανατολή.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες 0,13% στις 12.339 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,13% στις 5.528 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 μειώθηκε κατά 0,23% στις 7.407 μονάδες.

Αισιοδοξία επικράτησε στον ευρωπαϊκό νότο με τον ισπανικό IBEX να κερδίζει 0,2% στις 9.227 μονάδες και τον ιταλικό MIB να ανεβαίνει κατά 0,13% στις 21.388 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «δεν βιάζεται» για μια επίθεση στο Ιράν μια ημέρα μετά τη ξαφνική ακύρωση εντολής που είχε δώσει για επίθεση εναντίον της ισλαμικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε εγκρίνει στρατιωτικά πλήγματα εναντίον του Ιράν σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους επιτήρησης (drone) των ΗΠΑ, αλλά τα ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Όπως ανέφεραν νωρίτερα οι New York Times, που πρώτοι αποκάλυψαν την εντολή Τραμπ για την επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εγκρίνει επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους όπως ραντάρ και συστοιχίες πυραύλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι ακύρωσε την επίθεση μόλις 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της επιχείρησης, καθώς πίστευε ότι η επίθεση ήταν δυσανάλογη σε σχέση με την κατάρριψη από το Ιράν του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.