ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο χτύπημα του ΣΔΟΕ σε κυκλώματα απομιμητικών προϊόντων

19:20 - 27 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Νέο πλήγμα του Σ.Δ.Ο.Ε. στα κυκλώματα παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων. Ειδικότερα, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε έλεγχο που διενήργησαν στην Αττική, εντόπισαν επιχείρηση που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων, που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Αναλυτικά κατασχέθηκαν:

- 174.790 τεμάχια στάμπες με πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών

- 50.950 τεμάχια διαφόρων προϊόντων χωρίς κανένα σήμα ή στάμπα, στα οποία θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών

- 2.187 τεμάχια διαφόρων ενδυμάτων, επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)

- 7 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες)

Ακόμη, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε ενώπιον του κου Εισαγγελέως.

Από την υπηρεσία ενημερώθηκαν σχετικά οι δικαιούχοι των σημάτων των νόμιμων εταιρειών, κάποιοι εκ των οποίων έλαβαν δείγματα και απέστειλαν σχετικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και δηλώσεις προσδιορισμού οικονομικής ζημιάς, με βάση το περιεχόμενο των οποίων, προκύπτει ότι τα κατασχεθέντα προϊόντα είναι απομίμηση γνησίων, καθώς επίσης ότι ο μέχρι στιγμής προσδιορισμός της οικονομικής ζημιάς των δικαιούχων των σημάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.342.488 ευρώ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.