ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Γιακουμάκη: Οι ποινές στους κατηγορούμενους

12:53 - 28 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Δίκη Γιακουμάκη: Οι ποινές στους κατηγορούμενους
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι ποινές των κατηγορουμένων στη δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Καταδικάστηκαν οι οκτώ από τους εννέα εμπλεκόμενους.

Οι ποινές

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση. Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Για τους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές. Πάντως, αθωώθηκε ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας 

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί. Χαρακτήρισε συμμορία την παρέα των Κρητικών και ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί πως τα όσα έκαναν στον αδικοχαμένο σπουδαστή ήταν στα πλαίσια αστείου.

Η κατηγορία που αντιμετώπισαν ήταν η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 28 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.