ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως ο Παυλόπουλος αφήνει στο «συρτάρι» τις αλλαγές στη δικαιοσύνη

10:36 - 01 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Πως ο Παυλόπουλος αφήνει στο «συρτάρι» τις αλλαγές στη δικαιοσύνη
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της αρνητικής ανταπόκρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην αλλαγή ηγεσίας της δικαιοσύνης, στην οποία προχώρησε προ ημερών η απερχόμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η αρνητική στάση του κ. Παυλόπουλου να επικυρώσει διά της υπογραφής του τα σχετικά διατάγματα και να προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην κυβερνητική απόφαση, μπορεί να εκδηλωθεί είτε με το να αναπέμψει τα Προεδρικά Διατάγματα στην κυβέρνηση χωρίς υπογραφή, σηματοδοτώντας και την άμεση ακύρωση της επιλεγείσας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, είτε να εκδηλώσει την αρνητική του θέση ουσιαστικά διά της σιωπής, δηλαδή να κρατήσει τα διατάγματα "ανενεργά" στο συρτάρι του έως την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, ακυρώνοντας δι’ αυτού του τρόπου την κυβερνητική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Καλογήρου καλούσε του ΠτΔ στην επικύρωση των αλλαγών στη δικαιοσύνη. Ο τελευταίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μη υπογραφή του σχετικού διατάγματος θα ισοδυναμούσε με «προκλητική σκοπιμότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.