ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριπλό πύρινο μέτωπο στην Εύβοια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

08:50 - 05 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, όπου βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη λίγο μετά τις 14.00 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μανίκια και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της κοινότητας Μακρυχωρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές και συγκεκριμένα στις κοινότητες Πυργί και Αγίου Γεωργίου. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Λοφίσκος, Δάφνη, Νεοχώρι και Γαβαλά.

Συνολικά, στις τρεις πυρκαγιές επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Πελοποννήσου. Αναλυτικά στο έργο κατάσβεσης παίρνουν μέρος 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.). Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και η τοπική αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου. Με το πρώτο φως επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) για να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 05 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.