ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πύρινο κλοιό η Φθιώτιδα

16:25 - 10 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Σε πύρινο κλοιό η Φθιώτιδα
Ξανά στις φλόγες η Φθιώτιδα, καθώς, μετά την προχθεσινή πυρκαγιά στο Παλιούρι, τώρα δύο νέα πύρινα μέτωπα εξελίσσονται από το μεσημέρι.

Η πρώτη ξέσπασε στις 14:34 σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο χωριό Δίβρη. όπου επί ποδός βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη Canadair και ισάριθμα Pezetel, ενώ συνδράμουν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι φλόγες έφτασαν πλέον στο χωριό και μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων το χωριό εκκενώνεται. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο. Καλαμιές και ξερόχορτα κάνουν τη φωτιά να εξαπλώνεται γρήγορα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αρχές.

Η δεύτερη εκδηλώθηκε στις 15:31 σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Άννης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.

Μια τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Μεταλλεία Δομοκού. Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Τέλος, μια ακόμα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστική.

Στο μεταξύ, για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αττική, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Νότια Πελοπόννησο και Επτάνησα προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 10 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.