ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛ.ΑΣ.: Επιχείρηση «σκούπα» με 72 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

19:12 - 13 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε χθες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν 72 συλλήψεις και 116 προσαγωγές.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Έγιναν έλεγχοι σε 797 άτομα (596 Έλληνες και 201 αλλοδαπούς), καθώς και σε 603 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 116 άτομα (76 Έλληνες και 40 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 72 (42 Έλληνες και 30 αλλοδαποί), για αδικήματα όπως ναρκωτικά, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, καταδικαστικά έγγραφα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράνομη διαμονή στη χώρα (σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους), για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας κλοπή που είχε γίνει στις 6 Ιουλίου στην Καλαμάτα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 23χρονων γυναικών.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 266 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι παραβάσεις του Υγειονομικού κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, στην Αργολίδα, είδη υπαίθριου εμπορίου, στην Αρκαδία, μικροποσότητα ηρωίνης, εννέα ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα από τμήματα ναρκωτικών χαπιών στην Κορινθία, κυνηγετικό όπλο στη Λακωνία, καθώς και 5,3 γραμμ. χασίς και δύο ναρκωτικά χάπια στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει πως οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 13 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.