ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΔΑΔ: Βαριά καταδίκη Ελλάδας, για εμπορία ανθρώπων!

14:14 - 18 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
ΕΔΑΔ: Βαριά καταδίκη Ελλάδας, για εμπορία ανθρώπων!
Με ομόφωνη απόφαση του, σήμερα, τμήμα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαγορεύουν την δουλεία και την καταναγκαστική εργασία.

Εκδικάζοντας την προσφυγή Τ.Ι. και άλλοι κατά Ελλάδας (αίτηση υπ 'αριθ. 40311/10), που-όπως έγκαιρα έχει γράψει ο Reporter- αφορούσε την περίπτωση τριών Ρωσίδων, που εισήλθαν στην Ελλάδα με βίζες του Ελληνικού προξενείου της Μόσχας και κατέληξαν να γίνουν ιερόδουλες, το Δικαστήριο έκρινε ειδικότερα ότι το νομικό πλαίσιο, που διέπει τη σχετική διαδικασία στην Ελλάδα, δεν ήταν αποτελεσματικό και επαρκές, είτε για να τιμωρηθούν οι διακινητές είτε για να εξασφαλισθεί η αποτελεσματική πρόληψη των τριών γυναικών από τους διακινητές εμπορίας ανθρώπων.

Εξάλλου, έκρινε ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν εξετάσει την υπόθεση με το επίπεδο της επιμέλειας που επιβάλλει το άρθρο 4 της Σύμβασης.

Με την απόφαση του το Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα  να καταβάλει, στην κάθε μία από τις προσφεύγουσες 15.000 ευρώ, για μη χρηματικές ζημίες και 3.000 ευρώ από κοινού για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.