ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη ημέρα προγραμματικών δηλώσεων (Live)

09:25 - 22 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Τρίτη ημέρα προγραμματικών δηλώσεων (Live)
Συνεχίζονται για τρίτη και τελευταία ημέρα ο κύκλος των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διαδικασίας, δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Δείτε ζωντανά τις προγραμματικές δηλώσεις:

Στη συνεδρίαση της Κυριακής ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να τηρήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις, επικεντρωμένος στο μέλλον τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του ως «πολιτική του μέτρου, της λογικής και του αποτελέσματος». 

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι οι μειώσεις των φόρων ξεκινούν άμεσα στον φετινό ΕΝΦΙΑ. Για τις μικρές ιδιοκτησίες προβλέπεται ανακούφιση της τάξης του 30%. Ο φόρος για τις μεσαίες ιδιοκτησίες θα μειωθεί κατά 20% και ο φόρος για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, με αξία άνω του 1 εκατομμυρίου, θα μειωθεί κατά 10%.

Η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει και άλλα μέτρα όπως είναι η αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομή, η αναστολή του φόρου υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις και η καθιέρωση έκπτωσης φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων. Θα υπάρξουν όμως και επιπλέον έσοδα από την επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων στις επιχειρήσεις, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Τα πρώτα δέκα νομοσχέδια που θα κατατεθούν για συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή έως το τέλος του 2019, σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες, είναι τα ακόλουθα:

- Το νέο επιτελικό κράτος
- Το νέο φορολογικό πλαίσιο 
- Σχέδιο ανάπτυξης με στόχο εθνικές και διεθνείς επενδύσεις
- Εκσυγχρονισμός της πτωχευτικής και προ-πτωχευτικής διαδικασίας εταιριών
- Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση
- Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Προστασία του Πολίτη
- Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
- Εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης
- Αγροτική ανάπτυξη και οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής
- Αλλαγές στη δημόσια Υγεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.