ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Παναγής Στρίντζης

08:55 - 26 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Απεβίωσε ο εφοπλιστής Παναγής Στρίντζης
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο εφοπλιστής, Παναγής Στρίντζης, σκορπίζοντας τη θλίψη στον κόσμο της ναυτιλίας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, Κεφαλονιά. Μαζί με τον αδελφό του, Μάκη Στρίντζη, ιδρύουν στα μέσα της δεκαετίας του ’60 την Strintzis Lines, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με τη δρομολόγηση του «Άγιος Γεράσιμος» στη γραμμή Πάτρα – Σύμη – Ιθάκη. Μέχρι τότε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς γινόταν μέσω του Πειραιά. Το 1960 η οικογένεια Στρίντζη και η οικογένεια Παγουλάτου τόλμησαν να ξεκινήσουν την σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Πάτρα.

Στα τέλη  του καλοκαιριού του ’99 το 38% της Strintzis Lines πέρασε στις Επιχειρήσεις Αττικής και στη συνέχεια η εξαγορά ολοκληρώθηκε μέσα στον Απρίλιο του 2000. Η οικογένεια Στρίτζη επέστρεψε ξανά, ωστόσο. Το 2003 ιδρύεται η Strintzis Ferries ξανά από τους αδελφούς Παναγή, Κωστα, Μπάμπη και τον Διονύση Στρίντζη. Η έδρα της ήταν το λιμάνι του Πειραιά και τα κεντρικά της γραφεία βρισκόταν στο Μαρούσι. Το λογότυπο της και τα σινιάλα των πλοίων της είχαν το αρχικό γράμμα Σ το οποίο συμβόλιζε το αρχικό γράμμα της λέξης Strintzis.

«Έφυγε ένας πραγματικός άρχοντας της ναυτιλίας και συνιδρυτής της Strintzis Lines. Τίμησε την ελληνική ναυτιλία όσο ελάχιστοι. Γενναιόδωρος με τους εργαζομένους τους, μποέμης με τους φίλους του και καρδιοκατακτητής. Άρχοντας στην εμφάνιση αλλά γεμάτος και από ψυχική καλοσύνη. Ο Παναγής ήταν φίλος μου. Πραγματικός φίλος.. Καλό σου ταξίδι άρχοντα», έγραψε στο Facebook ο καλός φίλος του Παναγή Στρίντζη και επικοινωνιολόγος Παύλος Παπαδάτος, ο οποίος έκανε γνωστή την είδηση του θανατού του εφοπλιστή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.