ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χίος: Ελεύθερος ο δήμαρχος για το δυστύχημα του 19χρονου

11:14 - 05 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Χίος: Ελεύθερος ο δήμαρχος για το δυστύχημα του 19χρονου
Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος, που συντελέστηκε το βράδυ της Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην περιοχή της Δασκαλόπετρας.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου είχε προσαχθεί ο δήμαρχος στην εισαγγελέα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, ωστόσο κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα. Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Υπενθυμίζεται ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ήταν στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.