ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα

20:00 - 05 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει έως το φθινόπωρο στην τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα.

Ήδη, από τις 20 Ιουλίου, το υπουργείο έχει δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, οι οποίες αφορούν την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, με στόχο τη δραστική απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το κείμενο που θα περιλαμβάνει τις απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης έως τα τέλη Αυγούστου, ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, αφού προστεθούν τυχόν τροποποιήσεις θα πρέπει μέσα στο φθινόπωρο, όσο το δυνατόν νωρίτερα να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να αποτελεί νόμο του κράτους και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης. 

Στις σκέψεις που υπάρχουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι να επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίων σε ιδιωτικά λιμάνια και λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, σε μαρίνες καθώς και σε σύνθετα πολυτελή τουριστικά καταλύματα πολυτελείας.

Πάντως εδώ και πάνω από ένα χρόνο τουλάχιστον 80 φάκελοι βρίσκονται στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργείων (Υποδομών και Ναυτιλίας), με στόχο την αδειοδότηση ισάριθμων υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα αδειοδοτημένα είναι μόλις τρία (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.