ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υμηττός: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο - Σε επιφυλακή οι αρχές

10:11 - 12 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Υμηττός: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο - Σε επιφυλακή οι αρχές
Βελτιώθηκε η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό, αφού σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες. Ωστόσο, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή προκειμένου να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Από την Πυροσβεστική εκφράζεται αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα, ενώ όπως σημειώνεται δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής.

Στο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η κινητοποίηση υπήρξε ακαριαία «Η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ».

«Η πυρκαγιά στον Υμηττό έχει περιοριστεί, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία, όπου είχε διακοπεί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 12 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.