ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΑΣ: Αποκαλύφθηκε συμμορία ανηλίκων που λήστευε στο κέντρο της Αθήνας

12:26 - 12 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Αποκαλύφθηκε συμμορία ανηλίκων που λήστευε στο κέντρο της Αθήνας
Αποκαλύφθηκε συμμορία ανηλίκων, οι οποίοι φέρονται ότι διέπρατταν ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στο Μοναστηράκι, καθώς και στην Καλλιθέα, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, από αστυνομικούς της οποίας συνελήφθη ένας 15χρονος και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά έξι ατόμων (ενός ακόμα 15χρονου, ενός 16χρονου, δύο 17χρονων και ενός 18χρονου).

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι από αρχές του έτους είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος άλλων ανηλίκων καθώς και κλοπών από καταστήματα και ΙΧ αυτοκίνητα.

Τα μέλη της συμμορίας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα και με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και διάφορα τιμαλφή. Σε άλλες περιπτώσεις, παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τσάντες και διάφορα αντικείμενα ενώ επιπλέον προέβαιναν και σε κλοπές από καταστήματα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις ληστειών, 2 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, 3 κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας

Ο 15χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανεύρεση των δραστών, απογευματινές ώρες της 8-8-2019 στην πλατεία Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις από την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.