ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύβοια: Εντολή εκκένωσης δόθηκε στα χωριά Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη

14:46 - 13 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Εύβοια: Εντολή εκκένωσης δόθηκε στα χωριά Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους στους οικισμούς Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τα εκεί, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα, στα Ψαχνά.

Οι κάτοικοι στα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός είχαν ειδοποιηθεί από νωρίς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα χωριά αν και οι φλόγες απέχουν αρκετά. Νωρίτερα το πρωί, απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, όπου αυτή την ώρα πολύ κοντά μαίνεται άλλο πύρινο μέτωπο.

Πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω περιφέρειες φτάνουν συνεχώς στην πυρκαγιά στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έγινε πριν από λίγο, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθύνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Στην επιχείρηση συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

«Από νωρίς το πρωί δίνουμε μια πραγματική μάχη αλλά η εξέλιξη της εξαρτάται κυρίως από τους ανέμους. Όταν οι άνεμοι πέφτουν σε ένταση βλέπουμε αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας καθώς δεν μας διευκολύνουν ισχυροί άνεμοι» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ο ίδιος μάλιστα συγκλίνει και στην εκτίμηση ότι «τα προληπτικά μέτρα σε σχέση με την πιθανότητα εκκένωσης των χωριών δεν πρέπει να σπείρουν τον πανικό, καθώς είναι μέτρα προληπτικά και θα εφαρμοστούν αν και εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.