ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές 2019: Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων

10:40 - 21 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Πανελλαδικές 2019: Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων
Με αγωνία περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων 2019. Οι βάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Μεγαλύτερη είναι η αγωνία γι’ αυτούς που βρίσκονται σε «βαθμολογικό μεταίχμιο» και η μοίρα τους κρίνεται για λίγα μόρια. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το 2019 θα είναι έτος εκπλήξεων και ανατροπών όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής με δεδομένο ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν ΤΕΙ στο μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επιλέξουν και κάποιο από τα 100 και πλέον νέα τμήματα.

Επιπλέον, οι μέχρι τώρα τάσεις υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ. Αυτό δεν θα ισχύσει για  όλες τις σχολές, οι οποίες οδηγούν στην ασφάλεια του δημόσιου τομέα, όπως οι Στρατιωτικές, αφού η παρατεταμένη οικονομική κρίση τρομάζει τη νέα γενιά, η οποία ψάχνει πώς θα εξασφαλίσει το μέλλον της. 

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, πάντως, θα αρχίσει ένας νέος μαραθώνιος για τους καινούριους φοιτητές, καθώς θα πρέπει να επιδοθούν στον αγώνα για την ανεύρεση στέγης, ενώ οι υπόλοιποι, θα περιμένουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ώστε να πάρουν την πολυπόθητη  μετεγγραφή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, η οποία συνήθως είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 21 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.