ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλέκτης έργων τέχνης ένας από τους νεκρούς στον Πόρο

13:41 - 21 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Συλλέκτης έργων τέχνης ένας από τους νεκρούς στον Πόρο
Ρωσικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν τα ονόματα των δύο Ρώσων, που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, με την πτώση του ελικοπτέρου χθες στον Πόρο. Ο τρίτος επιβαίνων του ελικοπτέρου ήταν ο Έλληνας χειριστής, Νίκος Καρυστινός.

Ο ένας από τους Ρώσους ήταν ιδιαίτερα γνωστή προσωπικότητα στη χώρα του, επιχειρηματίας και ιδρυτής του πρώτου Μουσείου Εικόνων. Πρόκειται για τον Μιχαήλ Αμπράμοφ, τον θάνατο του οποίου επιβεβαίωσαν στα social media και με συνεντεύξεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, φίλοι και συνεργάτες του.

«Ο Μιχαήλ ήταν ένας λαμπρός και απίστευτα γενναιόδωρος άνθρωπος» δήλωσε ο γνωστός ιστορικός και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν, στο RIA Novosti.

Όπως μετέδωσε το RT, ο Μιχαήλ Αμπράμοφ ξεκίνησε να συλλέγει θρησκευτικές εικόνες το 2000. Το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, που σήμερα φιλοξενεί μία ανεκτίμητης αξία συλλογή από 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 βυζαντινές και παλιές ρωσικές  εικόνες.

Ο δεύτερος Ρώσος επιβαίνων ήταν ο Ντάβελ Ακολίνιν, ο οποίος ήταν συνεργάτης του Αμπράμοβ, ωστόσο τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν μεταδώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για αυτόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.