ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθεση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τους πίνακες προσλήψεων

15:27 - 26 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Έξω από το υπουργείο Παιδείας συγκεντρώθηκαν σήμερα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου να μην επικαιροποιήσει φέτος τους πίνακες των αναπληρωτών.

Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι εάν γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τους περσινούς πίνακες, αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία μία σειρά εκπαιδευτικών, που είτε δεν είχαν κάνει πέρυσι αίτηση (για λόγους υγείας, οικογενειακούς), είτε εκπαιδευτικοί που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, όπως επεσήμαναν, «πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος)».

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων -εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ- πινάκων κατάταξης, δηλαδή των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.