ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΑΣΥ: Κυρώσεις και παραπομπή Μπαλάσκα στο πειθαρχικό

21:13 - 29 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
ΠΟΑΣΥ: Κυρώσεις και παραπομπή Μπαλάσκα στο πειθαρχικό
Έκπτωτο από τα αξιώματα του αντιπροέδρου Θεμάτων Μελετών-Επιμόρφωσης Αστυνομικών και του ειδικού γραμματέα της κήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) τον Σταύρο Μπαλάσκα, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της.

Του καταλογίζει ευθεία παραβίασης του καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ, με τις πρόσφατες δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ», για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Παράλληλα, η ΠΟΑΣΥ αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο, ως ανώτατο πειθαρχικό όργανο της Ομοσπονδίας, θα αποφασίσει, βάσει του καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλάσκας αποκάλεσε «σκόνη με ενοχλητικό χαρακτήρα» τους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στα Εξάρχεια και «σκουπίδια» άλλους καταληψίες που παραμένουν στην περιοχή, σε άλλα 10 υπό κατάληψη κτήρια.

Όπως είπε, «εκκίνησε μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια, προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της αστυνομίας».

Για τις δηλώσεις του αυτές, την ίδια ημέρα, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενημερώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ η Εισαγγελία Αθηνών, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.