ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NAVTEX της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο-Απάντηση σε Τουρκία

22:44 - 03 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
NAVTEX της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο-Απάντηση σε Τουρκία
Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται πως προχώρησε σε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Η NAVTEX αφορά ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά, οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο, Τετάρτη.

Η κίνηση του ελληνικού υπουργείου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Open», έρχεται ως συνέχεια της έκδοσης αντίστοιχης NAVTEX από την πλευρά της Τουρκίας για την ίδια περιοχή και ημέρα.

Στόχος της Αθήνας ήταν, ως εκ τούτου, η «ακύρωση» της τουρκικής NAVTEX, αν και δεν αποκλείεται πολεμικά πλοία των δύο χωρών να βρεθούν στην ίδια περιοχή.

Βέβαια, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρινίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, έλαβε χώρα νέος γύρος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, έξι τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Επρόκειτο για έξι τουρκικά F-16, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναχαίτισης, σημειώθηκε μία εικονική αερομαχία.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:50 - 03 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.