ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη - Σε ύφεση το μέτωπο

08:32 - 05 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη - Σε ύφεση το μέτωπο
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε περίπου στις 2.17 σε δασική έκταση στο Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας «Η φωτιά είναι σε ύφεση» αλλά ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή.

Αρχικά, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο έχει αλλάξει κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες.

Κρίσιμος ο ρόλος των εναέριων μέσων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού. Κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννης ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, προσθέτοντας πάντως πως ο χαμηλής έντασης άνεμος από τις πρώτες πρωινές ώρες βοήθησε να βελτιωθεί η εικόνα.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Β. Κόκκαλης διευκρίνισε πως υπάρχουν δύο μέτωπα και διάφορες εστίες, επαναλαμβάνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες.

Ενδείξεις για εμπρησμό

Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη, αλλά δεν κινδυνεύουν οικίες, ενώ κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά. 

Ο ίδιος επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων. Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί». 

Χαρδαλιάς: Έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε από νωρίς στην περιοχή της Νέας Μάκρης, για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που ξεκίνησε στη Νέα Μάκρη στις 2.17 τα ξημερώματα της Πέμπτης, πίσω από τον Άγιο Εφραίμ. Μετά από 10 λεπτά, εκδηλώθηκε και δεύτερο μέτωπο. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, η πυροσβεστική, οι δήμοι, η περιφέρεια. Είχαμε μια συντονισμένη προσπάθεια. Απομακρύναμε προληπτικά ανθρώπους από τα σπίτια τους, κοντά στο πρώτο μέτωπο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως αυτή είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε 9 μέρες. Έχουμε ήδη στείλει εγκεκριμένα κλιμάκια στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Η φωτιά είναι σε ύφεση, παραμένουμε όμως στο σημείο, καθώς έχουμε αυξημένες ριπές ανέμων και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε σε επιφυλακή».

Θεοδωρικάκος: Δεν θα έχουμε χειρότερα

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη. «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν», προσέθεσε.

Διακοπή κυκλοφορίας με απόφαση ΕΛ.ΑΣ.

Τη διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Νέας Μάκρης, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

  • στην οδό Αγίας Μαρίνας από Λ. Μαραθώνος
  • στην οδό Σπύρου Λούη από Λ. Μαραθώνος
  • στην οδό Περιπάτου από Σπύρου Λούη.

Τελευταία ενημέρωση 09:51

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 05 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.