ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nielsen: 8 στους 10 στην Ελλάδα καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα

11:15 - 10 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Nielsen: 8 στους 10 στην Ελλάδα καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα
Οκτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι έχουν καταναλώσει έστω και ένα βιολογικό προϊόν τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με έρευνα της Nielsen ανάμεσα σε 1.200 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Το 45% των ερωτηθέντων τονίζει ότι ένας από τους βασικούς λόγους επιλογής βιολογικών προϊόντων είναι τα θέματα υγιεινής διατροφής και υγείας.

Κυρίαρχη θέση στην επιλογή βιολογικών προϊόντων κατέχουν τα αυγά, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και το γάλα. Δυναμική παρουσιάζουν ακόμη κατηγορίες όπως τα δημητριακά, οι χυμοί, το γιαούρτι και τα όσπρια. Επίσης, από ανάλυση προκύπτει ότι μελλοντικά σε κατηγορίες όπως είναι το ψωμί, οι φρυγανιές και τα κράκερς θα αυξηθεί η πρόθεση για αγορά βιολογικών προϊόντων.

Σχετικά με τα κανάλια αγοράς, το οργανωμένο λιανεμπόριο διατηρεί δεσπόζουσα θέση (72%) όταν πρόκειται για αγορά βιολογικών προϊόντων και ιδιαίτερα στην κατηγορία των δημητριακών. Φαίνεται όμως ότι τα εξειδικευμένα καταστήματα επίσης καταλαμβάνουν μια αρκετά σημαντική θέση (44%) όταν πρόκειται για την επιλογή βιολογικών προϊόντων. 

Η έρευνα κάλυψε επιπλέον διατροφικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες καταναλωτές και μέσα από αυτά προκύπτει ότι 6 στους 10 Έλληνες ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, με το εν λόγω ποσοστό να έχει αυξηθεί, σε σχέση με το 2016, κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2016 παρατηρείται επίσης στο ποσοστό των Ελλήνων (39%) που αναφέρουν ότι οι ίδιοι είτε κάποιος άλλος στο νοικοκυριό έχει κάποια ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία σε ένα ή και περισσότερα συστατικά τροφών. Λακτόζη και γλουτένη είναι τα συστατικά εκείνα που αναφέρονται συχνότερα ότι δημιουργούν δυσανεξία και κάποια ευαισθησία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 10 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.