ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρωνίδα: Πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Εντολή εκκένωσης

14:44 - 13 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Σαρωνίδα: Πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Εντολή εκκένωσης
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει το μεσημέρι σε οικόπεδο με χαμηλή βλάστηση στις οδούς Σφενδόνης, Πάρου Δωδεκανήσων και Παπαφλέσσα.

Κοντά στο σημείο  βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και  4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, « έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής», ενώ απεύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού οι κάτοικοι να φύγουν.  

«Η φωτιά μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο. Ο άνεμος έχει παρά πολύ μεγάλη ένταση, είναι δυνατός, η φωτιά έχει φτάσει και σε κατοικημένες περιοχές. Παρακαλώ βοηθήστε μας και πέστε να εκκενωθεί η περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε, λίγο πριν τις 2:30 μμ, η απομάκρυνση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Τελευταία ενημέρωση 14:53

Τελευταία τροποποίηση στις 15:37 - 13 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.