ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα NAVTEX της Τουρκίας νότια και ανατολικά της Ρόδου

19:35 - 13 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Νέα NAVTEX της Τουρκίας νότια και ανατολικά της Ρόδου
Η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση νέας NAVTEX στη θαλάσσια περιοχή νότια και ανατολικά της Ρόδου, προαναγγέλλοντας «ωκεανογραφικές και κλιματολογικές» έρευνες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ωκεανογραφικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από το πλοίο «Bilim-2» για το χρονικό διάστημα 13  - 16 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου έχει κλιμακωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου.

Πρόκειται για οικόπεδα, ωστόσο, τα οποία – σύμφωνα με τη Λευκωσία – βρίσκονται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Οι κινήσεις της Άγκυρας, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ οι Βρυξέλλες απείλησαν την Τουρκία με την επιβολή κυρώσεων, εφόσον συνεχίσει την «προκλητική συμπεριφορά».

Στο μεταξύ, καθημερινές είναι οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Μόνο σήμερα, φέρεται να σημειώθηκαν τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά και τρεις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:37 - 13 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.