ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λέρος: Σε δύο δόσεις η απώλεια του στρατιωτικού υλικού

20:47 - 13 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Λέρος: Σε δύο δόσεις η απώλεια του στρατιωτικού υλικού
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο με τις αρχές να βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Αυτό, άλλωστε, τόνισε με δηλώσεις του και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο «Alpha», η αφαίρεση έγινε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2018, σε τουλάχιστον δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τηνκατάθεση του νυν οπλονόμου της μονάδας, ο πρώην αποθηκάριος ζήτησε τον κωδικό πρόσβασης της αποθήκης και εισήλθε σ’ αυτήν μαζί με δύο στελέχη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ).

Από την πλευρά του, ο πρώην οπλονόμος, ο οποίος σήμερα υπηρετεί σε άλλη μονάδα - εκτός Λέρου - και ο οποίος έχει τεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές και δηλώνει ότι όλα έγιναν νομότυπα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,ο νυν αποθηκάριος της μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να έχει αποκαλύψει κι άλλα ονόματα, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν το προσεχές διάστημα. Μεταξύ άλλων, πρόκειται και για τα δύο επίμαχα στελέχη της ΟΥΚ.

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά» δήλωσε νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9». «Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αρχίσει να παράγονται αποτελέσματα» σχολίασε, παράλληλα, αναφερόμενος στις εν εξελίξεις έρευνες.

Αναοφρικά με το που βρίσκεται το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό, πληροφορίες του «Alpha» αναφέρουν ότι οι αρχές εικάζουν πως μπορεί να έχει καταλήξει σε κυκλώματα της νύχτας.

Αυτό το σενάριο, μάλιστα, ενισχύεται από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί για το ιστορικό ενός εκ των εμπλεκομένων, αλλά και από τον εντοπισμό στρατιωτικής ύλης σε διάφορα περιστατικά εκρήξεων βομβών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.