ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Εξετάζεται προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

15:38 - 17 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Novartis: Εξετάζεται προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο
Η υπόθεση Novartis έχει αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις τελευταίες καταθέσεις. Στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαχωριστεί η περίπτωση εμπλοκής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από αυτή της εμπλοκής του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, αυτό που μελετούν στην κυβέρνηση είναι να συγκροτηθεί ακόμη και προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αυτό, πάντως, που θα κρίνει οριστικά αυτό το σενάριο είναι το υλικό που περιέχεται στο φάκελο που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και θα ανοίξει την Τετάρτη και πιο συγκεκριμένα από όσα θα αναφέρει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο υλικό.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να μην θέλει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον κ. Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης.  Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα γίνει την Τετάρτη με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η συζήτηση στη Βουλή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα ξεκινήσει στη Βουλή μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης, ενώ κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.