ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς βρέθηκε στη Μύκονο και συνελήφθη ο αεροπειρατής της TWA

16:48 - 21 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Πώς βρέθηκε στη Μύκονο και συνελήφθη ο αεροπειρατής της TWA
Η αστυνομία συνέλαβε στην Μύκονο 65χρονο ο οποίος φέρεται να είναι αεροπειρατής της πτήσης της TWA, από τη Αθήνα προς τη Ρώμη, το 1985.

Πρόκειται για 65χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα των γερμανικών αρχών, για αδικήματα περί τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κατηγορείται για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής, τις χρονιές 1985 και 1987, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μυκόνου εντόπισαν τον αεροπειρατή το απόγευμα της Πέμπτης στο νησί και προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο 65χρονος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή κράτησή του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ένταλμα των γερμανικών αρχών είναι ακόμη σε ισχύ.

Η σύλληψη του αλλοδαπού καταζητούμενου έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Μυκόνου μετά απο εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί για περίεργους επισκέπτες στο νησί των ανέμων. Ο συγκεκριμένος επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε περάσει από Ρόδο και Σαντορίνη και η Μύκονος ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν επιστρέψει στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, το σύστημα «χτύπησε» και μόλις διαπιστώθηκε οτι ήταν στην κόκκινη λίστα της Interpol οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου όπου από εκεί διατάχθηκε η προφυλάκιση του στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ισχυρίζεται πως πρόκεται περί συνωνυμίας. Μέχρι στιγμής παραμένει στην εισαγγελία Σύρου όπου οι πληροφορίες λένε ότι εκεί θα γίνει και η δίκη για  την έκδοσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 21 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.