ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταθέσεις Στουρνάρα - Ράικου για τη Novartis

12:10 - 23 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Καταθέσεις Στουρνάρα - Ράικου για τη Novartis
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Ζαχαρή που διενεργεί μαζί με το συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Στουρνάρας αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού, κατέθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Στουρνάρας το Μάρτιο του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Η κατάθεση της Ελένης Ράικου

Η Ελένη Ράικου είχε προκαλέσει αίσθηση με την παραίτησή της πριν από 2 χρόνια από τη θέση της στην Εισαγγελία Διαφθοράς καταγγέλλοντας πιέσεις και παρεμβάσεις και δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για όσα έγιναν τότε που την οδήγησαν στην παραίτηση. 

Η κ. Ράικου δεν εμφανίστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες καθώς μπήκε στον Άρειο Πάγο μέσω του ασανσέρ από το υπόγειο πάρκινγκ. 

Μέσω κύκλων της, τον Οκτώβριο του 2018, είχε αναφερθεί στον αποκαλούμενο  Ρασπούτιν λέγοντας ότι «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υπέδειξε πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:47 - 23 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.